Fakty i mity żywieniowe – czyli co jest prawdą a co niekoniecznie, w świetle najnowszych badań naukowych

Prowadząca: dr inż. Katarzyna Petka Debata o faktach i mitach żywieniowych to fascynujące starcie idei i informacji, które kształtują nasze podejście do zdrowego odżywiania. Podczas tej debaty dietetycy i entuzjaści zdrowego stylu życia dyskutują na temat różnych koncepcji żywieniowych, rozważając zarówno naukowe dowody, jak i powszechne przekonania. W trakcie debaty analizowane są popularne mity dotyczące […]

Nauka w szkle, czyli roślinne kultury in vitro

Warsztaty/oprowadzanie po kolekcjach wydziałowych. Propozycja skierowana do grup (3 grupy po 10 osób, czas trwania: 45 minut). Propozycja dla dzieci powyżej 6. roku życia. Rejestracja: monika.czaja@urk.edu.pl

Moja przyjaciółka bakteria

Warsztaty/oprowadzanie po kolekcjach wydziałowych. Propozycja skierowana do grup (3 grupy po 10 osób, czas trwania: 45 minut). Propozycja skierowana dla dzieci powyżej 6. roku życia. Rejestracja: monika.czaja@urk.edu.pl

Niezwykły świat barwników

Warsztaty/oprowadzanie po kolekcjach wydziałowych. Propozycja skierowana do grup (2 grupy po 15 osób, czas trwania: 60 minut). Propozycja dla dzieci powyżej 6. roku życia. Rejestracja: monika.czaja@urk.edu.pl